Formular de căutare

Scroll for more

DISTRICT BRD pentru IMM, programul care accelerează (R)evoluția personală pentru antreprenorii români

Bine ai venit în districtul antreprenorilor!

Aici construim împreună un spațiu sigur, loc de întâlnire pentru toți ce cochetează cu antreprenoriatul, dar și pentru cei care au deja o afacere și vor să o crească, să-și extindă expunerea sau pur și simplu să cunoască alți antreprenori.

Talks
Masterclass
News

(R)Evoluția personală

Afacerile de succes în care investești sănătos și constant presupun în primul rând o investiție în tine. Când ești bine cu tine, transmiți celor din jurul tău încrederea să construiască mai departe alături de tine.

Reziliența

Reziliența, definită ca adaptarea pozitivă în ciuda adversității sau a unui risc substanțial, rămâne un skill indispensabil unui antreprenor, întrucât călătoria antreprenorială este marcată de multă imprevizibilitate și nevoia constantă de schimbare. A rămâne rezilient ca owner al unui business te va ajuta să te adaptezi mai ușor situațiilor incerte, să-ți menții sănătatea mentală și nivelul de stres la un nivel echilibrat, precum și să fii atent la echipa ta și să rămâi un lider care inspiră, dar și încurajează performanța. Doar așa vei reuși să păstrezi momentumul din fiecare moment al businessului. Nu există o “rețetă” ideală a rezilienței, dar dacă găsești varianta care să funcționeze pentru tine, vei putea să navighezi mai ușor prin toate acele ups & downs care vin cu deținerea unei afaceri.

It’s okay to not be okay.

Așa cum ne îndeamnă Roxana Mitu, People Growth Coordinator, este în regulă să nu fim mereu bine. Expresia “it’s okay to not be okay” sau conceptul de pozitivitate toxică a apărut în atenția publică în urma multor evenimente neplăcute - spre exemplu, unii dintre cei mai buni atleți ai lumii au recunoscut că au trăit aproape toată cariera în umbra problemelor mentale pe care nu le-au putut recunoaște de teama stigmei. În momente în care simțim că lucrurile scapă de sub control și suntem mai afectați de unele evenimente mai tare decât de obicei, este indicat să ne observăm și să acceptăm acele momente de confuzie, neclare sau care vin cu încărcătura emoțională puternică. Următorul pas, poate la fel de important, este să cerem ajutor, mai ales dacă simțim că acele emoții sau experiențe ne copleșesc.

District Masterclass

DISTRICT MASTERCLASS - o serie de sesiuni online interactive de lucru în care poti profita din plin de expertiza celor care au schimbat regulile jocului în mediul de afaceri autohton din ultimii 10 ani.

În ediția District Masterclass de luna aceasta, l-am avut ca invitat pe Mihai Zant, Executive Coach, Trainer și Partener Co-fondator în Career Shift.ro și HUMANISTIC și alături de care am învățat cum funcționează mintea noastră în contexte incerte și complexe, cum ne dăm seama de convingerile din care funcționăm, cum ne putem gestiona în orice situație și care sunt tehnicile de schimbare a perspectivei pe care le putem aplica.

Investitori în viitor

Investitori în viitor este o rubrică District News în care îi vei întâlni pe cei ca tine. Antreprenori și antreprenoare, experți din domeniile viitorului și deopotrivă cele care au deja rădăcini puternice în peisajul actual de afaceri. Visători. Vizionari. Care dincolo de cifre, vor împărtăși lecții despre leadership, business, suișuri și coborâșuri, în cadrul unui dialog cu Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

Să știi că ai recrutat cea mai bună echipă posibilă cred că este cel mai important lucru pe care îl poți face ca lider. Când aduci oameni buni, ei aduc la rândul lor oameni buni care aduc rezultate bune. Dacă tolerezi rezultate proaste sau lipsa de etică, ele se pot propaga mai departe în organizație, așa că trebuie acționat rapid. Poți pierde luni sau ani dacă nu ai omul potrivit în echipă.

spune Alex Burghelia, Co-Founder Flip.ro.

Descoperă mai multe insight-uri în interviu

Antreprenoriat la feminin

Antreprenoriat la feminin este rubrica District News în care explorăm perspectivele diverse și influența pe care o au antreprenoarele în mediul afacerilor din România. În fiecare luna facem stop-cadru pe o serie de subiecte utile pentru femeile care își doresc sau dețin o afacere. Dorim astfel să le încurajăm să creadă în ideile și potențialul lor printr-o rubrică dedicată care să le vină în ajutor, fie că vorbim despre inspirație și explorarea unor povești de succes, accesul la resurse financiare, educație, oportunități de creștere, parteneriate sau dezvoltarea abilităților.

Programe și acceleratoare locale și internaționale

  • Women2Invest - Supernovas. Program de training-uri care susține femeile cu studii din domenii STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte sau matematică) și care își doresc să înceapă o carieră în domeniul investițiilor early-stage.
  • The Break. Oportunitate internațională pentru antreprenoare sub forma unui program hibrid intens de învățare, mentorat și conectare la o comunitate de peste 1000 de alte antreprenoare din întreaga lume, totul susținut financiar în baza unei burse pentru fiecare participanta.
  • WE.Circular. Program de 3 ani care vine în sprijinul femeilor antreprenor (WE), cu scopul de a crește competențele digitale și de business ale acestora în contextul tranziției industriale și circulare.
  • EIC Women Leadership Programme. Program dezvoltat și susținut de Consiliul European de Inovație (EIC) care susține dezvoltarea competențelor femeilor în domeniul tech și în inovație.
  • Grow F - Startup program. Program dezvoltat de fondul de investiții Female Founders dedicat antreprenoarelor din toată lumea care doresc să crească și să-și dezvolte businessul sau ideea de business într-un mediu internațional și plin de oportunități de networking și conexiuni.
  • OFA Startup Angels. Competiție dedicată antreprenoarelor din România care au sau își doresc un business. La finalul programului, participantele primesc adesea și finanțare pentru a-și duce afacerile la nivelul următor.

Școala mereu deschisă

Indiferent cât timp a trecut de când ți-ai construit afacerea, componenta de învățare trebuie să rămână o constantă în activitatea ta. Fie că vorbim despre cărți, cursuri de business sau specializări, asigură-te că rămâi conectat la realitatea și cerințele pieței.

Leading With Humanity sau Leadershipul experiențial

În lumina schimbărilor aduse de pandemia de COVID-19, multe din ceea ce considerăm a fi normal în activitatea și viețile noastre au fost puse sub semnul întrebării; cu toate acestea, oamenii caută în continuare echilibrul și bucuria în ceea ce fac, atât în viețile profesionale, dar mai ales, în cele personale. Ceea ce contează în prezent și pentru liderii următoarelor generații este tocmai această capacitate de a-i încuraja pe ceilalți să fie autentici, „umani” și în care a fi amabil nu va determina niciodată schimbarea în echipă sau în business, cu atât mai mult creșterea și performanța. Adevărații lideri vor fi aceia care au curajul să trăiască în umanitate, și nu împotriva acesteia.

Feedback Dos and Don’ts

Feedback-ul oferit sau primit la locul de muncă este un factor cheie în creșterea coeziunii echipei și a performanței acesteia. În primul rând, atunci când oferi feedback, asigură-te că ești specific, că atingi acele aspecte importante de menționat în activitatea celui către care te adresezi, că nu generalizezi și te concentrezi pe comportamente, nu pe personalitate. O practică indicată este aceea să nu aștepți “momentul potrivit” să oferi feedback; evită să faci asta pentru a evita o situație în care unul din colegii tăi ar fi putut îmbunătăți ceva din activitatea sa la momentul oportun. Nu în ultimul rând, asigură-te că oferi dreptul la replică, astfel încât acțiunea să nu devină un monolog. Atunci când primești feedback, ascultă activ, cere clarificări, rămâi curios, nu o lua personal și ia-ți un moment de reflecție, ca mai apoi să poți acționa în consecință.

AntrepreNews

Climate Change Summit 2024, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, inițiat de BRD, revine cu a treia ediție.
Timp de trei zile, între 15 și 17 octombrie, zeci de lideri în inovarea climatică, experți în politici de mediu, cercetători, antreprenori și oficiali guvernamentali se vor întâlni pentru a găsi soluții locale și regionale pentru un viitor sustenabil.
Climate Change Summit este deschis publicului în limita locurilor disponibile, iar aplicațiile se pot face pe climatechange-summit.org.

Școala Antreprenorială a Anului - The Entrepreneurial School (TES) Awards, a desemnat câștigătoare 35 de școli gimnaziale și licee din Europa pentru excelența în educația antreprenorială, printre care și două licee din România. Deși România are mult de recuperat în materie de antreprenoriat, unul dintre cele două licee premiate este din comuna Sascut, Bacău, care se axează pe pregătirea elevilor pentru diverse calificări din sectorul auto, veterinar și economic.

“Inovează cu zero costuri”, este îndemnul lui Jonas Kjellberg, fost manager Skype, antreprenor, investitor și profesor la Universitatea din Stanford într-un discurs despre cum ar putea tinerii din România să înceapă să-și dezvolte afaceri. Printre altele, acesta îndeamnă tinerii să călătorească, să construiască și să dezvolte idei de afaceri noi, care nu există în lume și în România, sau să construiască cu resurse existente, dar să găsească acel element care să le facă atractive pentru majoritatea oamenilor la nivel global.

Înscrierile sunt deschise la Spotlight, competiția care conectează startup-urile cu investitori de top și lideri din industrie! Competiția va avea loc în cadrul evenimentului How To Web, pe 2 și 3 octombrie la București și este o oportunitate prin care îți poți duce business-ul la un alt nivel. “În BRD, credem în dezvoltare prin educație și tehnologie, și în forța startup-urilor de azi, care construiesc economia de mâine. Considerăm că este foarte important să le oferim tinerilor cu potențial, care au nevoie să acumuleze experiență, o ocazie de a se prezenta, și ne bucurăm să ne oferim și nouă înșine încă o oportunitate de a sta alături de tânăra generație de antreprenori”, a împărtășit Flavia Popa, Secretarul General al BRD.