Formular de căutare

Scroll for more

DISTRICT BRD pentru IMM, programul care accelerează (R)evoluția personală pentru antreprenorii români

Bine ai venit în districtul antreprenorilor!

Aici construim împreună un spațiu sigur, loc de întâlnire pentru toți ce cochetează cu antreprenoriatul, dar și pentru cei care au deja o afacere și vor să o crească, să-și extindă expunerea sau pur și simplu să cunoască alți antreprenori.

Talks
Masterclass
News

(R)Evoluția personală

Afacerile de succes în care investești sănătos și constant presupun în primul rând o investiție în tine. Când ești bine cu tine, transmiți celor din jurul tău încrederea să construiască mai departe alături de tine.

Puterea vindecătoare a naturii

Întrucât este dovedit faptul că la nivel european petrecem 90% din timp în spații închise, neuroștiința mediului demonstrează cât de mult ne afectează ca indivizi privarea de petrecere a timpului în aer liber. Există numeroase beneficii pe care natura le are asupra sănătății noastre, atât fizice, dar mai ales mentale. Timpul petrecut în aer liber s-a dovedit un aliat în menținerea unei stări de spirit pozitive, vitalitate și satisfacție a vieții în general. Există așa-numita “terapie verde”; atunci când suntem înconjurați de plante sau lucruri de culoare verde, acest lucru are un efect asupra sistemului nervos, și rezultă în efecte pozitive asupra stării de spirit, a stimei de sine și poate ajuta la recuperare după perioade de stres sau oboseală cronică. Majoritatea efectelor pozitive în conectarea cu natura sunt în continuare destul de subiective, însă multitudinea de avantaje descoperite pentru marea majoritate vin să susțină efectul benefic al timpului petrecut în natură sau în aer liber.

Arta de a spune „nu”

În realitatea în care a spune „da” a devenit o comoditate, practica de a spune „nu” este un adevărat instrument de integritate și un scut care ne poate proteja în momentele când cineva ar putea profita de noi și mai ales, de timpul nostru. Trebuie să recunoaștem că de cele mai multe ori nu vom putea să fim constant alături de toți cei din viața noastră, că nu îi vom putea ajuta tot timpul și nu ne putem pune la dispoziția tuturor, în timp ce ne neglijăm propria persoană. Ca în instrucțiunile pe care le primim înainte de un zbor cu avionul, unde ne este indicat că mai întâi să ne punem noi masca de oxigen, iar mai apoi celor din jur, putem folosi această comparație și în viața personală, dar și profesională. A spune „nu” nu este un act de egoism, ci dimpotrivă, poate deveni un pas curajos spre autocunoaștere și grijă de sine. Neglijarea nevoilor și dorințelor personale poate duce în timp la frustrare, sentimente de tristețe, lipsă de energie și a unei stări de neliniște.

Investitori în viitor

Investitori în viitor este o rubrică District News în care îi vei întâlni pe cei ca tine. Antreprenori și antreprenoare, experți din domeniile viitorului și deopotrivă cele care au deja rădăcini puternice în peisajul actual de afaceri. Visători. Vizionari. Care dincolo de cifre, vor împărtăși lecții despre leadership, business, suișuri și coborâșuri, în cadrul unui dialog cu Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

Am învățat umilința ca antreprenor și să pierd bani ca investitor. Cele mai importante lecții.

spune Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels, grupul local de business angels care finanțează în principal start-up-uri fondate de femei sau de echipe mixte.

Descoperă mai multe insight-uri în interviu

Antreprenoriat la feminin

Antreprenoriat la feminin este rubrica District News în care explorăm perspectivele diverse și influența pe care o au antreprenoarele în mediul afacerilor din România. În fiecare luna facem stop-cadru pe o serie de subiecte utile pentru femeile care își doresc sau dețin o afacere. Dorim astfel să le încurajăm să creadă în ideile și potențialul lor printr-o rubrică dedicată care să le vină în ajutor, fie că vorbim despre inspirație și explorarea unor povești de succes, accesul la resurse financiare, educație, oportunități de creștere, parteneriate sau dezvoltarea abilităților.

Comunități și organizații de suport

  • Bravva - comunitate dedicată femeilor-antreprenor care caută oportunități de creștere și finanțare a businessului; antreprenoarele pot beneficia de mentorat, cunoștințe de business, cât și conectare cu alte antreprenoare.
  • Women in Tech Romania - comunitate care susține la nivel global antreprenoarele din domeniul tech. Pe lângă o rețea globală de profesioniști, antreprenoarele pot avea acces la un program de mentorat, explora oportunități de angajare, participa la evenimente și avea acces la o serie de resurse pentru dezvoltarea competențelor de business.
  • Female Founders - organizație care creează programe dedicate afacerilor conduse de femei din toată Europa, oferă mentorat, oportunități de networking și acces la investitori, precum și posibilități de finanțare și programe de pregătire pentru obținerea de investiții.
  • Organizația Femeilor Antreprenor - organizație care vine în sprijinul, promovarea și susținerea femeilor antreprenori și a inițiativelor lor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.
  • Women Startup Competition - platformă de incubare not-for-business care de 6 ani susține și premiază antreprenoare din toată Europa, organizează programe de dezvoltare și networking cu o comunitate de peste 700 de fondatoare din 10 țări.
  • Women TechEU - comunitate care susține antreprenoarele și fondatoarele din Uniunea Europeană care dețin startup-uri în deep-tech. Programele la care pot participa antreprenoarele oferă suport de business, cât și granturi pentru afacerile acestora.
  • Romanian Business Leaders - una dintre cele mai reprezentative comunități de antreprenori și lideri de companii din România.

Școala mereu deschisă

Indiferent cât timp a trecut de când ți-ai construit afacerea, componenta de învățare trebuie să rămână o constantă în activitatea ta. Fie că vorbim despre cărți, cursuri de business sau specializări, asigură-te că rămâi conectat la realitatea și cerințele pieței.

Focus on what matters

Marea majoritate a antreprenorilor la început de drum, sau chiar a celor cu experiență și afaceri prospere, se confruntă cu dificultăți în luarea deciziilor și presiune în a rămâne relevant într-o lume și piață în continuă schimbare. Tocmai de aceea, sentimentele de îngrijorare și teama de a nu rămâne pe loc și de a face o mișcare greșită sunt aproape constante în mintea oricărui antreprenor.

Una din alternative ar fi ca fiecare să-și aleagă acele activități cu adevărat valoroase pentru ei și să încerce să se concentreze pe acestea pentru a-și optimiza timpul și resursele. Astfel ajung să elimine acele activități neproductive și își pot planifica mai bine și eficient timpul. Alte strategii includ delegarea task-urilor și practicarea capacității de a spune “nu”. Un aspect important de care trebuie să țină cont este acela că, cu cât își asumă mai multe responsabilități, cu atât s-ar putea îndepărta mai mult de ceea ce le place cu adevărat să facă și de scopul în propria afacere.

Cărți și resurse recomandate

AntrepreNews

BRD Groupe Société Générale și-a unit forțele și în acest an pentru a duce programul educațional “Aventura prin lectură” în toate colțurile țării. Cu ajutorul voluntarilor BRD ZiuaV, proiectul implementat alături de Fundația United Way a adus bucuria lecturii pentru copii din comunități și situații vulnerabile din toate regiunile României.

Ioana Anuțoiu, co-fondatorul aplicației de carpooling corporatist, Cruze, ne-a povestit, printre altele, câteva dintre experiențele care pot inspira orice antreprenor aflat la început de drum. Află mai multe despre cât de important este echilibrul muncă-viată în lumea antreprenoriatului și cum au ajutat-o reziliența și adaptabilitatea în depășirea obstacolelor într-unul din episoadele Startup Chronicles. 🚀

Află totul despre cum e să fii chiriaș, într-un episod “Drumul Banilor”, alături de Andra Matzal, editor coordonator la Scena9. “Drumul Banilor” este un podcast financiar susținut de BRD Groupe Société Générale despre bun simț financiar; o resursă la îndemână pentru toți cei care caută definiții ușor de înțeles, alături de exemple care fac jargonul financiar-bancar mai ușor de priceput.

Prin apelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) de Digitalizare a IMM-urilor (regiunea Nord-Vest), acestea pot obține fonduri de până la 100.000 € / aplicant pentru achiziționarea de echipamente, hardware & software și instruire a personalului care îl va utiliza. Una din condiții este ca aplicanții să cofinanțeze minim 10% din valoarea eligibilă a investiției solicitate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat calendarul obligațiilor fiscale pe luna octombrie pentru firme și alți contribuabili. Pe lista declarațiilor se regăsesc Decontul de TVA, Declarația specială de TVA, Declarația pentru contribuții sociale, precum și altele.

Check-in în District

Scoate agenda și fă loc în ea: ți-am pregătit o selecție de evenimente de business, dar și de profil care să te inspire și unde îți poți găsi parteneri pentru colaborări viitoare.

Evenimente în perioada următoare

5 noiembrie | București
Commerce Innovation Summit

6 noiembrie | Brașov
District Masterclass (Invitation only)

6-7 noiembrie | București
Tax & Finance Forum 2024

13 noiembrie | Timișoara
CFO Conference

15-16 noiembrie | București
Top Talents Romania

19 noiembrie | Sibiu
Magnetico

20 noiembrie | Timișoara
District Masterclass (Invitation only)

23 noiembrie | Cluj-Napoca
I love Failure