Formular de căutare

Drumul Banilor
Drumul Banilor: Lecții despre economisire pentru copii și părinți

Drumul Banilor: Lecții despre economisire pentru copii și părinți

Salutare, prieteni! Dacă vreți să știți cum să economisiți fără să vă simțiți ca și cum ați renunța la o plăcere vinovată, sunteți la locul potrivit. În episodul acesta de podcast, eu, Irina Chițu, și co-gazda mea, Tudor Stoica, discutăm cu Cecilia Teodorescu, manager de produse de economisire la BRD Groupe Société Générale, despre cum să începi să economisești de la o vârstă fragedă și să te simți bine făcând asta.

Citeste mai mult

Banii la comun sau fiecare cu banii lui?

Știți cum e să fii într-o relație și să descoperi că partenerul tău are obiceiuri financiare complet diferite de ale tale? Să-ți dai seama că poate ai crezut că ești pe aceeași lungime de undă cu cel de lângă tine, dar când vine vorba de bani, parcă sunteți din filme diferite? Ei bine, exact asta discutăm în acest episod al podcastului "Drumul banilor".

Primul salariu și amintirile care te fac să zâmbești

Salutare! Sunt Irina Chițu, gazda podcastului "Drumul Banilor", și vă invit să facem o călătorie plină de amintiri, zâmbete și, desigur, câteva lecții financiare. În acest episod, împreună cu colegul meu, Tudor Stoica, am avut-o invitată pe Anca Abaza, director de marketing la BRD Société Générale. Discuția noastră a început cu primul salariu și a ajuns să exploreze căi surprinzătoare prin care banii pot să aducă bucurie.

Despre inflație, pe înțelesul tuturor

Cuvântul care stă pe buzele fiecăruia dintre noi de mai bine de un an este ”inflație”. Așa că ne-am propus în acest episod de #podcast pe #DrumulBanilor să ”ne luăm la trântă” cu acest fenomen, să îl întoarcem pe toate părțile și să aflăm ce vrea de la noi, cum s-a pornit și ce efecte are asupra noastră, dar mai ales cum ne protejăm de inflație fiecare dintre noi.
 

Cum să faci cumpărături deștepte

Cumpărăturile istețe sunt acele cumpărături prietene cu bugetul tău personal. Cele care te ajută să economisești bani, atunci când cheltui, și cele care te bucură pe termen lung. 
Un cumpărător deștept este cel care NU rămâne „cu mai multă lună la final de salariu” și care nu face cumpărături sub impuls, pe care le regretă a doua zi (că i-au făcut gaură în portmoneu, sau a luat ceva de care chiar nu avea nevoie și nici nu va folosi).